logo

     
  маркетинг  
     
 
  СТИПЕНДИИ
  ПРИЈАВУВАЊЕ
  ДОДАТНА ПОМОШ
  КОРИСНИ ЛИНКОВИ
  NEWSLETER
  ЗА ПОРТАЛОТ
  КОНТАКТ
1

Документи ...

МОТИВАЦИОНО ПИСМО

Мотивационото писмо е краток есеј во кој наведувате што сакате да постигнете во текот на студиите или програмата за која барате стипендија . Во овој есеј исто така важно е да ги ситакнете Вашите предности , кои ви даваат право да кажете дека ја заслужувате стипендијата ( пред другите кандидати ) .

Мотивационото писмо е многу важен документ кој ќе биде пресуден дали комисијата која е задолжена да ја направи првата селекција на документи , ќе Ве избере Вас да ви додели стипендија .

СОВЕТИ  

 • Пред да почнете да го пишувате мотивационото писмо , проучете од конкурсот дали има некои ограничувања или барања , во каков формат да биде или колку страници минимум или максимум , која големина на букви и сл .
 • Најважно е Вашиот текст да биде јасен и лесен за читање

Примери за мотивациони писма :

  • Пример за добро напишано Мотивационо писмо

   http://ias.berkeley.edu

  • Мотивационо писмо – друга верзија

   www.youth-convention.net

Дополнителни информации

 • Интернет ресурси  
  • Пишување на мотивационо писмо

www.ceu.hu

  • Како добро да напишете мотивационо писмо

www.eastchance.com

Пребарување
НАЈНОВИ СТИПЕНДИИ
КОНКУРС за доделување финансиски средства за софинансирање
Рок за пријавување: 2007-03-23

Master / PhD Scholarships in Development of Microsystems for Chemical Analysis, Rovira i Virgili University
Рок за пријавување: 2007-04-30

Postdoctoral Fellowships in the Humanities Northwestern University
Рок за пријавување: 2007-04-02

Награден Фото Конкурс
Рок за пријавување: 2007-04-10

PhD Studentship in German Studies, University of Birmingham
Рок за пријавување: 2007-06-15

Ph.D scholarships of The Graduate School in Social, Economic and Political Sciences
Рок за пријавување: 2007-03-27

Прикажи ги сите стипендии
 


Оптимизирано за прегледување под резолуција 1024х768+. Препорачан пребарувач Internet Explorer 6.0+
www.stipendija.com.mk е во сопственост на Kouzon & Co. Секое неовластено користење на матерјалите од овој сајт е забрането.
2006 © Copyright    www.stipendija.com.mk ; Created by: 1
Dynamic Web Solutions